Digitalt tilgjengelig helsestasjon - nyttig hjelp under Covid-19

Helseoversikt er til god hjelp for landets helsestasjoner i disse dager. Vi er glad for at vi bidrar til å hindre smitte i kommunene. Helsestasjonene må begrense sitt fysiske tilbud under koronautbruddet, men ved bruk av Helseoversikt sikrer de at gravide og småbarnsforeldre kan fortsatt få enkel tilgang til trygg helseinformasjon.

Trygge digitale verktøy er viktigere enn noen gang. Noen eksempler på hvordan kommuner bruker Helseoversikt under koronautbruddet:

  • Kommunene bruker våre digitale videokurs om fødselsforberedelse og amming - nå som de må utsette/avlyse de fysiske kursene en vanligvis avholder

  • Kommunene gir gravide og småbarnsforeldre tilgang til hundrevis av artikler med trygge helseråd fra 30+ kilder (Helsedirektoratet, Helsenorge.no, Ammehjelpen, Stine Sofie Stiftelsen, Bufdir, osv) - noe som er spesielt viktig i disse tider hvor det er mye som er usikkert og det er mengder av informasjon overalt

  • Kommunene bruker Helseoversikt til å gi spisset informasjon til innbyggerne i kommunen om endringer i åpningstider, nye restriksjoner etc på helsestasjonene - enkelt å nå ut raskt med viktig informasjon i et format innbyggerne er på!


Vi jobber også fortløpende med andre tiltak for å kunne bistå kommunene med å opprettholde tjenestetilbudet under koronautbruddet. Les også mer her.

I dag er det 55 Helseoversikt-kommuner; de som bor i disse kommunene får lokal, kommunal funksjonalitet, i tillegg til all det andre som alle brukere har tilgang på. Det er imidlertid innbyggere fra alle landets kommuner som bruker Helseoversikt for en tryggere og enklere vei til riktig og viktig helseinformasjon.

Fortsatt ikke Helseoversikt-kommune?
Registrer dere her. Det er gratis for kommune og innbyggeren, og er veldig raskt å komme i gang.