NYHET! Trygge videokonsultasjoner for helsestasjoner

Koronautbruddet med sine nødvendige restriksjoner gjør at fysiske møter nå er vanskeligere. Så også på helsestasjonene rundt omkring i landet. Vi i Helseoversikt er derfor glad at vi nå også tilbyr videokonsultasjoner gjennom vår app. Dette er en skreddersydd løsning for kommuner som skal bruke videokonsultasjoner rettet mot gravide og småbarnsforeldre. 


Hvorfor videokonsultasjon gjennom Helseoversikt?

Tjenesten vil være tilrettelagt slik at den kan brukes av jordmødre og helsesykepleiere, samt annet helsepersonell på helsestasjonen som fysioterapeuter og leger.  Både før og etter konsultasjonen vil bruker kunne lese trygge helseråd og se videoer, slik at kvaliteten på konsultasjonen og oppfølgningen blir best mulig.


Hvorfor ikke bare bruke videoløsninger vi har på PC`en allerede?

I valg av videoverktøy, er det viktig å bruke løsninger som ivaretar kravene til norm for informasjonssikkerhet. Vi vil derfor bygge på videoverktøy som er godkjent av Direktoratet for eHelse, og pr. i dag tilbyr vi Confrere som leverandør av videoløsningen i Helseoversikt. Løsninger som Facetime og Teams vil ha begrenset sikkerhet når det kommer til å utveksle helsesensitiv informasjon, selv også i en midlertidig situasjon. I tillegg er naturligvis brukervennligheten viktig. Det hjelper ikke om det er aldri så sikkert, dersom det så komplisert at brukerne får en dårlig opplevelse.

Les mer om videokonsultasjoner for helsestasjoner her


Helseoversikt til stor hjelp for helsestasjoner under koronapandemien

Det er tøffe tider vi er inne i, og vi er glad for at kan være til stor hjelp for både kommuner, og ikke minst gravide og småbarnsforeldre. Gode digitale verktøy er viktigere enn noen gang for å begrense smittespredningen.  Foruten videokonsultasjoner, er Helseoversikt spesielt egnet i den perioden vi er inne i. Les mer her.


Er dere interessert i å høre om videokonsultasjoner eller andre måter vi kan hjelpe til for å skape en tryggere og enklere hverdag for gravide og småbarnsforeldre? Ikke nøl med å ta kontakt.