Innvilget støtte fra Stiftelsen Dam for Flerkulturell Helseoversikt

 

I går ble tildelingen av midler fra Stiftelsen Dam for Helse høst offentliggjort. Norske Kvinners Sanitetsforening og Helseoversikt har sammen søkt om midler til prosjektet Flerkulturell Helseoversikt. Det er med stor glede at dette prosjektet fikk innvilget støtte.

- Dette var en veldig hyggelig beskjed å få den tredje søndag i advent. Med denne støtten kan vi realisere et prosjekt som vil gi en enklere og tryggere hverdag også for mange som foretrekker andre språk enn norsk for riktig og viktig informasjon i graviditeten og som småbarnsforeldre,
sier Alexander Rein hos Helseoversikt.

Prosjektet skal videreutvikle og gjøre vår app Helseoversikt tilgjengelig og tilrettelagt for arabisk- og somalitalende gravide og foreldre. N.K.S. er en viktig og naturlig samarbeidspartner for å lyktes i dette prosjektet.

- N.K.S. er svært glade for støtten fra Stiftelsen Dam til prosjektet Flerkulturell Helseoversikt.  Prosjektet er i tråd med vår satsing for likeverdige helsetjenester.  Vi vet at mye av informasjonen ved helsestasjonen er på norsk og i papirform, og spesielt kvinner med minoritetsbakgrunn går dermed glipp av viktig informasjon om både egen og barnas helse.  Vi trenger mer kompetanse innenfor kultur og språk, og dette  prosjektet er et viktig bidrag for å utjevne forskjellene, sier Brit Olsøn, Leder ideell virksomhet, forskning og utvikling hos N.K.S.

Prosjektet har oppstart i januar, og skal avsluttes i løpet av første halvår 2021.


Logo_Dam.jpg

Stiftelsen Dam har 38 medlemsorganisasjoner, som alle jobber innen helse og frivillighet i Norge.

Stiftelsen er finansiert med spillemidler, og får en andel (6,4 prosent) av overskuddet til Norsk Tipping.

Midlene deles ut til prosjektarbeid i frivillige helseorganisasjoner, innen forebygging, rehabilitering og forskning. Alle frivillige helse- og pasientorganisasjoner kan søke om støtte gjennom Stiftelsen Dam, uavhengig av om organisasjonen er medlem i stiftelsen.