Trygg og god oppfølging til alle gravide kvinner – vi heier på arbeidet til Norske Kvinners Sanitetsforening!

N.K.S. (Norske Kvinners Sanitetsforening) er en god samarbeidspartner av Helseoversikt. N.K.S tilbyr mange viktige tiltak for at gravide og foreldre får en tryggere og bedre hverdag. Et av disse tiltakene er Flerkulturell doula, som retter seg mot gravide innvandrerkvinner. Flerkulturell doula trenger nå hjelp for at det viktige tilbudet kan fortsette inn i fremtiden.

 
Fl doula og gravid.jpg

Helseoversikt og N.K.S. jobber mot et felles mål om å øke helsekompetansen i befolkningen, som innebærer å tilby likeverdig tjenester. Alle har rett på muligheten til en god helse, uavhengig av bakgrunn. Helseoversikt og N.K.S. jobber for tiden sammen om Flerkulturell Helseoversikt, hvor formålet er å gjøre Helseoversikt tilgjengelig for gravide og småbarnsforeldre som foretrekker somali og arabisk for å tilegne seg viktig og riktig informasjon. Les mer om prosjektet her.


Flerkulturell doula trenger hjelp for videre eksistens

N.K.S. jobber også med flere andre gode tiltak rettet mot gravide og foreldre. Et av disse er Flerkulturell doula. N.K.S. tilbyr Flerkulturell doula til gravide innvandrerkvinner i en ekstremt sårbar livssituasjon. Deler av finansieringen forsvinner ved årsskiftet 2020/2021, og sykehusene i Oslo, Lørenskog, Trondheim og Drammen står i fare for å miste tilbudet til gravide i sine regioner. 

Flerkulturell doula er likeverdige helsetjenester i praksis. Politikerne må sikre en bærekraftig finansiering, slik at vi sikrer at kvinner med behov får dette tilbudet - uavhengig av hvor de bor i landet.

Skriv under på oppropet og krev at Flerkulturell doula får en bærekraftig finansering. Din signatur er med på å synliggjøre behovet overfor norske politikere.