Gravidreisen lansert i Helseoversikt APP 💕

8. mars lanserte Helseoversikt en ny lydserie for gravide, partnere og besteforeldre! Gjennom 14 episoder møter du Jordmor Tonje som følger svangerskapet til sin egen datter Hanne og svigersønnen Ole-Martin.

Gravidreisen byr på ærlige historier og viktige refleksjoner om svangerskap, fødsel og barseltid. Jordmor Tonje inviterer også eksperter i studio - og resultatet forsterker den unike måte å lære om det å være gravid, og bli forberedt til fødselen på.

Du kan lese mer om Gravidreisen her

Jordmor Tonje Wessel Rummelhoff hos Helseoversikt FORTELLER følgende om Gravidreisen:

Gravidreisen er en lydserie for gravide hvor jeg som jordmor følger Hanne og Ole-Martin gjennom svangerskapet deres. Serien er laget for å skape gjenkjennelighet og refleksjon rundt viktige temaer, som en forberedelse til og/eller forsterkning av temaer som tas opp i konsultasjon med helsepersonell. Jeg bidrar med kunnskap om aktuelle temaer det er viktig at paret får informasjon om, og inviterer gjester med utvidet kompetanse i mange av episodene. Vi håper du liker og anbefaler serien til gravide.


I Gravidreisen snakker vi med gjester om blant annet:

  • Kosthold, ernæring, kosttilskudd og kvalme

  • Ultralyd - hva man ser og hva det betyr

  • Parforholdet - forberedelse til fødsel og det Ã¥ bli foreldre

  • Tilknytning til barnet i magen og etter fødsel

  • Partners rolle før og etter fødsel

  • Amming - forberedelse for Ã¥ forebygge utfordringer

  • Fødsel - mental forberedelse og kunnskap for Ã¥ gi trygghet

  • Barseltiden - hvordan være forberedet

Du som helsepersonell kan her lytte til til lydserien Gravidreisen som er bygget opp rundt viktige temaer for gravide og partner. Vårt utgangspunkt er at kunnskap gir trygghet, og her har vi lagt til rette for at paret bidrar med spørsmål de faktisk lurer på, og som de opplever er til nytte å snakke med fagpersoner om.

 

Jeg er jordmor Tonje, og det at Hanne er min egen datter bidrar nok til at samtalene flyter lett. Hanne og hennes partner Ole Martin stiller gode spørsmål, snakker om følelser og hvordan parforholdet til tider byr på noen utfordringer. Samtidig kommer det frem, synes jeg, hvor viktig kommunikasjon er i denne fasen. Vi har lagt opp til en uhøytidlig tone hvor innholdet er planlagt, men uten manus. Dette er med på å gi samtalen en mer naturlig utvikling og relaterbar samtale for lytterne som sitter med de samme spørsmålene.

 

Jeg håper at du som er jordmor, lege eller annet helsepersonell vil lytte til og tipse gravide og deres partnere om denne lydserien. Som jordmor er jeg opptatt av å veilede gravide med partner til hvordan de kan ta ansvar for seg selv i denne sårbare fasen. Gjennom serien med Hanne og Ole-Martin belyses viktige tema som også tas opp i svangerskapsomsorgen. Ved å lytte til samtalene våre kan gravide erfare hvordan dialog bidrar til økt helsekompetanse og trygghet. Dette gjør at de kan være bedre forberedt til konsultasjoner og dialogen med dere på helsestasjoner, legesenter, og sykehus med mer.

 

Serien finner gravide og deres partnere i appen Helseoversikt, som er gratis og tilgjengelig på både Android og iOS-telefoner.

 

Beste hilsen mor, mormor og jordmor

Tonje Wessel Rummelhoff