Ny riemĂ„ler i samarbeid med sykehusđŸ„

Etter initiativ fra Oslo Universitetssykehus (OUS) og i samarbeid med fÞdeavdelinger pÄ sykehus i nord, sÞr og Þst, har vi utviklet og lansert en helt ny og revolusjonerende riemÄler. Denne er tilgjengelig for gravide i appen, og har blitt veldig godt mottatt.


Nytt verktĂžy for innbyggerne

RiemÄleren til Helseoversikt gir deg som bruker en bedre veiledning med utgangspunkt i de samme evalueringskriteriene som sykehusene benytter, og gir deg en enkelt tilbakemelding pÄ rienes utvikling. Vi har sammen sykehusene evaluert faktiske riemÄlinger pÄ sykehus, og bygget en modell som ogsÄ tar inn over seg:

  • Rienes intensitet pĂ„ en 10-punkt VAS skala

  • Regelmessigheten i rier og intervallet mellom rier

  • Vannavgang og blĂždninger


Behov for bedre digital riermÄler i Norge

Etter henvendelse fra OUS med Þnske om en faglig oppdatert riermÄler for publikum, tok Helseoversikt utfordringen, og inviterte til et unikt utviklingssamarbeid. Resultatet er en av de mest effektive og korrekte riermÄlerne i Norge.

- Vi hadde noen innspill til faglige forbedringer. Endringene vi sammen har gjort vil kunne trygge gravide og partner, skape en bedre forventningsavklaring hos mÄlgruppen, og potensielt gi en effektiviseringsgevinst for sykehuset i form av fÊrre henvendelser pÄ telefon og mer effektiv dialog med sykehusets ansatte pÄ telefon, sier Ingvild Nordhagen, Fagutviklingsjordmor FÞde-gyn mottaket, OUS.

 
 

Ingvild Nordhagen, Fagutviklingsjordmor FĂžde-gyn mottaket, OUS. (Bilde: Fra informasjonsfilmen laget av Helseoversikt og OUS)

Utviklet av Helsepersonell i samspill med Sykehus

- Tidligere versjon av rietellere baserte seg pÄ gjennomsnittstid pÄ rier og intervallet mellom riene. Etter tilbakemelding og dialog med OUS Þnsket de mer fokus pÄ Regelmessighet og Intensitet, sett i sammenheng med Varighet. Vi har derfor utviklet en ny RiemÄler som inkorporerer flere elementer, og gir brukeren veiledning basert pÄ mÄlinger og algoritmer utviklet av helsepersonell og i samspill med sykehus, sier Peter Gulliksen, Helseoversikt.

- Vi er stolte av Ă„ kunne tilby et oppdatert faglig tilbud til gravide, utviklet i samarbeide med OUS og Helseforetak fra hele Norge, avslutter Gulliksen.

 
Alexander Rein