Sammen om bedre helse

shutterstock_1404770729.jpg

Takk for at dere i kommunene jobber sammen med oss i Helseoversikt for å styrke helsekompetansen hos innbyggerne! Bedre helsekompetanse hos den enkelte gjør at man kan ta bedre valg og på denne måten bygger vi bedre folkehelse. Det er fortsatt mye vi kan gjøre enda bedre!

Regjeringen har kvalitet, pasientsikkerhet og økt helsekompetanse som viktige satsningsområder for helsetjenesten fremover. Tjenestene til pasienten skal være trygge og henge sammen, det er et ønske om mindre variasjon i tilbudet. Pasienter skal få samme trygge informasjon om de kommer til helsestasjonen eller til fastlegen eller sykehuset.

Les mer om hvordan vi i Helseoversikt jobber med økt helsekompetanse her

God samhandling er nødvendig

I svangerskapsomsorgen er det stor variasjon i hvem som følger opp den gravide og det kan også skifte fra en kontroll til en annen. Det stiller høye krav til at man er samstemt om informasjonen som gis, for å trygge den gravide og bygge helsekompetanse. Hittil har det eneste felles verktøyet for helsestasjonen, fastlegene og sykehuset vært «Helsekort for gravide». Det er fortsatt viktig, men dekker kun det viktigste av informasjon som må videreformidles mellom partene, og er i liten grad et informasjonsverktøy rettet mot den gravide selv. I sårbare situasjoner, som en graviditet, er det lett å bli engstelig eller forvirret selv ved små variasjoner i informasjon fra ulike kilder.


Hvordan kan din kommune styrke kvaliteten på helsetjenesten og bli mer samkjørte i svangerskapsomsorgen?

Det er nå 85 kommuner som bruker Helseoversikt som informasjonskanal til sine brukere. Med Helseoversikt er kommunen trygg på at informasjonen til innbyggerne er dokumentert og forankret i nasjonale retningslinjer. Det er med på å bygge helsekompetanse og virker helsefremmende. Kommunen har et overordnet ansvar for tjenestene som tilbys innbyggerne, og med dette også en mulighet for å styrke samarbeidet og få ned variasjonen i tjenestene. Fastlegene har en viktig rolle i dette samarbeidet, og ved at de tar i bruk Helseoversikt vil man skape en enhetlig tilnærming til innbyggere i en sårbar fase. Innbyggerne vil bli tryggere når informasjonen fra helsestasjonen og fastlegen er samstemt.

Fastlegen får stadig flere oppgaver og tiden strekker ikke alltid til i en travel hverdag. Med Helseoversikt kan legekontoret slippe å bestille brosjyrer og være trygg på at den gravide har tilgang til en kilde som er oppdatert i henhold til retningslinjer for svangerskapsomsorgen. Det er en kvalitetssikring å kunne anbefale Helseoversikt til sine pasienter fremfor brosjyrer som fort kan bli utdaterte. Gjennom vår egenutviklet teknologi Carefeed® får den gravide relevant informasjon tilpasset sin uke, det gjør at hun kan komme forberedt på konsultasjon og bruke tiden sammen med fastlegen mer effektivt. Det mener vi gir bedre helse for den enkelte og vil kunne gjøre arbeidsdagen litt enklere for helsepersonell.

Vi i Helseoversikt vil derfor utfordre dere til å få enda flere med på laget, hvordan kan dere få med deres viktige støttespillere på legekontorene?

 

Vi hjelper dere gjerne i gang! Ta kontakt her eller via vår chat (trykk på ikon nederst i høyre hjørnet) for å komme i kontakt med oss.


Enda ikke Helseoversikt-kommune?
Les mer her hvor enkelt det er å komme i gang.