NYHET! Vekstkurver og barnets størrelser

Hold oversikt og følg barnets spennende utvikling. Helseoversikt lanserer nå vekstregistrering som følger norske retningslinjer. Last ned siste versjon for å få tilgang til denne funksjonaliteten.

Hvis du bruker småbarnsdelen av Helseoversikt, så kan du nå trykke på dine barn i Min Uke. Da kommer du inn på en side som viser detaljert info om barnet. Her får du blant annet tilgang til vekstkurvene, og her vil det komme stadig flere nyttige tjenester for deg med barn 0-5 år. 

(Artikkelen fortsetter under skjermbildene…)

- Dette er en svært etterspurt funksjon av våre brukere for å kunne holde oversikt fremfor papirlappen man får på helsestasjonen. Et fint verktøy om man trenger eller ønsker å følge opp litt ekstra med egenregistrering av vekt gjennom veiing hjemme, når det er begrensede muligheter på helsestasjonen av ulike årsaker, sier helsesykepleier Kristin Hornbæk Simonsen hos Helseoversikt.

Hornbæk Simonsen er opptatt av at fokuset på vekst må balanseres, og bruk av trygge løsninger som Helseoversikt vil kunne bidra til dette. 

 - Vi vet at noen foreldre vil være for opptatt av vekst, men alternativet er at de benytter utenlandske apper som ikke følger norske retningslinjer ift. vekstkurver som kan skape forvirring. Derfor er vi glad for at vi nå kan tilby også dette i Helseoversikt. Vi anbefaler alltid at vekst utvikling vurderes sammen med barnets helsesykepleier eller lege, avslutter Hornbæk Simonsen.

Tips! Helsepersonell som vil teste ut funksjonaliteten kan registrere seg som helsepersonell i appen, og lage fiktive barn for å se hvordan appen fungerer. 

Lyst til å se alt Helseoversikt kan hjelpe småbarnsforeldre med? Les mer her.